Monday, 14 November 2011

Blog Baru, Selamat Datang




Assalamualaikum

Selawat dan syukur didahului. Akhirnya, niat untuk mempunyai blog sendiri yang kedua termakbul. Alhamdu lillah.


Tujuan


Tujuan aku buat blog ni adalah kerana aku nak luahkan apa-apa kat sini. So, far aku tak rasa nak buat blog ni top. Biar biasa-biasa sudah.

Aku rasa tak nak masukkan shoutbox. So far la.


Kenapa blog baru?

1. Silent reader (stalk blog)

Blog lama a.k.a blog famous amos tu terlalu ramai orang ambik tau. Rimas aku weh.
 Hari ni pula aku dapat tau ada yang selalu singgah blog aku tu tapi tak komen, atau ada yang jadi Anonymous (tanpa nama).

Korang tau tak, siapa yang aku syak? Erm, my ex-lovely bf. Ooh, mahu juga kau ambil tahu pasal aku lagi kan? Serius, aku rasakan ianya dari dia. This is good sign? Yes, of course =)


2. Bebas

Aku nakkan kebebasan. Aku dah tak boleh nak buat suka hati aku kat blog tu. Banyak hati dan perasaan yang aku kena jaga. Lagi pun ramai yang kenal aku secara personal. Memang sangat rimas, doh.


3. Komen

Aku dah mula rasa sakit hati bila ada orang komen bukan-bukan. Eh, suka hati aku la, aku nak minat sape, nama pun minat. Bukannya gile nak-kahwin. Lepas tu, boleh pula dia sibuk-sibuk nak ambik tau. Hiissshh.

Ada juga sekadar nakkan trafik dari blog aku. Bukan aku kedekut tapi rimas bila ada yang pilih jalan mudah, memang bengang jugak la. Hello, aku pun susah payah nak naik dalam dunia blog ni. Kalau dia minta elok-elok dan buat link mana yang patut je tak pe. Tapi sampai berderet, semua entri dia linkkan ke blog aku tu, memang melampau la.


Kesimpulan


Kesimpulannya, buatlah blog baru kalau blog lama sudah tidak kompetent untuk memberi ruang untuk anda berkongsi sesuatu dengan bebas.

Setakat ini dulu, izin undur diri.

Jaga diri.

Shadreamylady.

7 comments:

vanruzlee said...

nice post, follow me back. new blogger. hehe, tq. http://qhashidinzkivanruzlee.blogspot.com

shadreamy said...

van: tq =)

i'll ..

NUR AYNIE said...

kite follow boleh tak...=)

mAy Lee said...

ehehe.. ileks2.. seronok lah leh ade blog baru.. blog saye jegak yang tak up2 lagi.. hahahaa.. :)

shadreamy said...

aini: boleh je kalau nak follow. tak nak tak pe.. tak paksa. hihi~

shadreamy said...

may lee: tq, dear.

buat la blog baru. hehe~

misguided ghost said...

suka ayat layarkan mimpi tatkala mata tertutup...
;)